Podľa vedeckých poznatkov všetky zvieratá a rastliny okrem človeka a niekoľkých ďalších živočíchov sú schopné syntetizovať vlastný vitamín C. Preto ho človek musí prijímať v potrave. Jeho hlavným zdrojom je ovocie a zelenina . Vitamín C (kyselina L-askorbová) a jeho hladina v ľudskom tele prispieva:
Pri nákupe produktov s obsahom vitamínu C Vám lekárnik doporučí nakupovať produkty vitamínu C s postupným uvoľňovaním. Sú trochu drahšie, ako obyčajné tablety, ale ich výhodou je, že sa vitamín C takmer kompletne vstrebe do ľudského organizmu (pri jednotlivej dávke 1000 mg to je až 98,6 %). Technológia postupného uvoľňovania umožňuje nielen ekonomickejšie využitie vitamínu C v tele, ale aj jeho zlepšené využitie tkanivami.
Prítomnosť zinku v potrave je nevyhnutná pre správny vývoj organizmu. Jeho dostatočné množstvo je potrebné k správnej funkcii imunitného systému. Prispieva tiež k ochrane buniek pred oxidatívnym stresom, k udržaniu normálneho stavu kosti, vlasov, nechtov, pokožky a zraku. Je tiež dôležitý k udržaniu normálnych hladín testosterónu v krvi.